torstai 15. syyskuuta 2011

Katu kuuma kaupungin...


Aamuni alkoi tänään ajoissa, olin aamukahvilla jo yhdeksän jälkeen.




Tuumin, että kaupungissa riittää nähtävää myös täksi päiväksi, enkä siksi haikaillut saaren muihin osiin. Lisäksi jo aamu osoitti, että päivästä tulee todella kuuma. Täällä ei tuule niin kuin Tinoksella joten sekin tekee olosta tukalamman.






Aamukahvin jälkeen kävelin satamakadun toiseen päähän katsomaan ovatko jenkit päässeet aamutoimiinsa vai peräti jo jättäneet veneellään Syroksen taakseen. Siellähän kolmikko valmisteli lähtöä. Ehdimme vaihtaa pari sanaa ja toivotimme toisillemme hyvät ja turvalliset reissunjatkot.



Tästä päivästä ei ole paljoa kerrottavaa; kävin hakemassa edellisenä päivänä pesulaan jättämäni pyykit (kassillinen mustia vaatteita 7 euroa) ja kiertelin kaupungilla.








































Kävin myös ylhäällä Ano Syroksessa eli sen kukkulan laella missä katolinen katedraali sijaitsi. Sinne ja takaisin hurautin taksilla sillä keskipäivällä lämpötila oli varjossa +33 astetta. Mikään mahti maailmassa ei olisi saanut minua sinne kiipeämään! Maisemat olivat kyllä upeita.




Niin mukavalta paikalta kun Ermoupolis tuntuikin tein iltapäivällä hieman jatkosuunnitelmia ja kävin ostamassa lauttalipun huomiselle. Nostin myös automaatista käteistä ja huomasin, että kreikkalaisista automaateista saa näköjään myös 10 euron seteleitä. Maksoin hotellin valmiiksi ja sovin Dimitriksen kanssa että hän heittää minut aamulla autollaan satamaan.






Kuuman päivän ansiosta lounas ei oikein maistunut. Niinpä illalla kävin syömässä kunnolla. Olen täällä aloitellut illallista siinä 22.30 - 23.00 aikoihin,  mikä on täällä ihan tavallista.

Ympäri maailmaa paljon matkustellut A.J. eilen nauroikin kavereilleen Martylle ja Bobille (jotka olivat ensimmäistä kertaa Kreikassa, ja Marty ylipäätään ensimmäistä kertaa USA:n ulkopuolella), siitä että he olivat jo seitsemän jälkeen lähteneet "amerikkalaiselle illalliselle".  A.J.:n mukaan se tarkoitti lähinnä vitsiä, eli amerikassa illallista ei ole olemassakaan sellaisena kuin me eurooppalalaiset illallisen ymmärrämme. M ja B menevät siis jo alkuillasta ravintolaan ja huolissaan kysyvät löytyisikö pöytää kahdelle. No todellakin löytyy täältä siihen aikaan!!!

Valitsin jälleen uuden tavernan. Alkuun tilasin tsatsikia, tietenkin. Tsatsiki on terveystuote jonka nimiin vannon: paksua kreikkalaista jugurttia, oliiviöljyä ja paljon valkosipulia. Ei tarvita maitohappobakteereita kun nauttii päivittäisen tsatsikiannoksensa. :)

Pääruuan sain itse käydä keittiön kylmäkaapista valitsemassa. Siellä köllötteli jos jonkilaista kalaa ja yksi niistä pääsi lautaselleni. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti