perjantai 23. syyskuuta 2011

Hiljainen Chora ja upea Psili Ammos


(Kotona jälleen. Pahoittelen vielä bloggaukseni äkillistä lopettamista, mutta tekniikka tekee välillä oman mielensä mukaan. Tässä lyhyesti sanoin ja kuvin loppulomani kulku ja kommellukset: 5 päivää, kolmessa osassa)

Osa 1 / 3 - tapahtumat 22. - 23.9.



Torstai 22.9.

Päivä oli suhteellisen pilvinen ja aamulla jopa ripautti hieman sadetta. Totesin, että on loistava päivä lähteä käymään Serifoksen Chorassa. Alhaalta satamakylästä pääsi ylös bussilla (1,60 e / suunta) joka liikennöi tasatunnein sinne ja puolelta aina takaisin.

Chora oli kaunis ja perikreikkalainen, mutta aivan vailla minkäänlaista elämää.






En löytänyt yhden yhtä kahvilaa tai tavernaa mistään. Kirkkokaan ei ollut auki. Kiertelin siis reilun tunnin ja kuvasin maisemia.









Ylhäältä oli todella upeat näkymät yli satamakylän ja muille lähisaarille. Kirkkaalla säällä näkyvyys olisi ollut vieläkin parempi.












Paluumatkalla satuin onnekkaasti bussiin, joka toimitti samamalla koululaiskuljetusta. Hauskaa oli katsella ja kuunnella paikallisten ala-asteikäisten äänekästä touhuamista, vaikka mitään en mistään ymmärtänytkään.

Iltapäivällä kiertelin ja valokuvasin ja söin kevyttä lounasta.



Ruualle oli muitakin ottajia.... ja kaikki saivat osansa.




















Alkuillasta sitten tapahtui se kohtalokas tekninen katastrofi. Yht´äkkisen vikatilanteen ja koneen pakotetun sammuttamisen jälkeen Windows ei vaan enää suostunut käynnistymään. Hotellin isäntä Bobby yritti auttaa, samoin veljeni kotosuomesta, mutta totesin että parempi jättää huollot ammattilaisille ja palata asiaan Suomessa.

 Bobby ystävällisesti ilmoitti, että saan käyttää hänen konettaan niin paljon kuin tarvitsen, mutta totesin että ehkä onkin parempi vaan antaa periksi.... Oman miniläppäri idea ja hyvä puoli on ollut se, että olen voinut kirjoittaa juuri silloin kun minusta on siltä tuntunut; laivamatkojen aikana, lounaan päätteeksi, kahvilassa istuessa, aamuisin kun ei jaksa vielä nousta sängystä tai iltapäivisin siestan aikaan.
No, täytyy myöntää: harmitti aivan vietävästi! Bobby kuitenkin sai minut ajattelemaan ja olemaan kiitollinen että minulle itselleni ei ollut sattunut mitään. Tietokone on kuitenkin vain materiaa ja korvattavissa. Aivan totta!


Perjantai 23.9.

Aamupalan jälkeen päivitin blogiin "ilmoitusviestini" ja lähdin tosiaan rannalle viettämään päivää. Pilvet olivat kaikonneet kovan tuulen ansiosta ja päivästä näytti tulevan loistavan aurinkoinen. Bobby oli harmitellut kun minulla ei ole ajokorttia, enkä siis voisi vuokrata autoa tai skootteria. Serifoksen parhaat rannat olisivat kuitenkin kauempana Livadin kylästä.
Niinpä hän (jo säälistä kai) lupasi heittää minut haluamalleni rannalle autollaan. Ja hakea iltapäivällä pois. Olin todella otettu vieraanvaraisuudesta ja tottakai tartuin tarjoukseen. Pakkasin siis rantakassin valmiiksi ja niin sitä mentiin. Bobbylla on pieni punainen Fiat uno joka on saavuttanut jo 25 vuoden kunnoioitettavan iän!

Lähdimme ajamaan Livadista pohjoiseen ja matkalla Bobby näytti minulle kolme eri rantaa: Agios Sostis, Psili Ammos ja Agios Giannis. Sain valita mieluisimman (valitsin Psili Ammoksen) ja niin Bobby jätti minut tien varteen.








Ihastuksissani laskeuduin portaat alas rantaan.


Ranta on aivan upea! Se onkin valittu aikoinaan Sunday Times -lehden toimesta yhdeksi Euroopan kauneimmista rannoista.

Psili Ammos on myös näistä rannoista ainut jossa on tähän aikaan vuodesta auki oleva taverna. Rannalla oli lisäkseni ainoastaan yksi pariskunta.


















Päivä oli todella tuulinen ja hiekka lensi. En siis jaksanut kovin kauaa makoilla aloillani vaan kävelin ja nautin aalloista.



Iltapäivällä parkkeerasin itseni tavernan terassille ja söin kreikkalaisen salaatin lounaaksi.






Tarpeeksi kauan rannalla oleskeltuani kiipesin portaat ylös ja soitin Bobbylle että minut voi tulla noutamaan.









Hotellilla kävin suihkssa, lainasin Bobbyn tietokonetta ja tein jatkosuunnitelmia.



Lentoni lähtee Ateenasta tiistaina aamulla niin aikaisin, että lentokentällä on oltava jo klo 5.30. Serifokselta en pääsisi maanantaina enää Pireaukseen joten minulla oli oikeastaan kaksi vaihtoehtoa; joko lähteä huomenna lauantaina jatkamaan matkaa tai sitten vasta sunnuntaina. Minun on siis joka tapauksessa siirryttävä vielä jollekin isommalle saarelle (Paros, Naxos, Santorini, Ios) jotta pääsisin maanantaina Pireaukseen.

Minulla oli kuitekin vielä mielessäni yksi saari jonka haluaisin nähdä: Folegandros. Niinpä tein päätöksen. Huomenna lauantaina matkaisin Folegandrokselle yhdeksi yöksi ja sieltä sitten sunnuntaina Naxokselle. Naxoksen valitsin siksi, että siellä minulla on v. 2009 reissulta tuttuja joita en ole nähnyt pariin vuoteen ja sieltä pääsisi kätevästi ja ihmisten aikoihin Pireaukseen maanantaina.

Tein hotellivaraukset loppuaikaa ajatellen Booking.com:in kautta: Folegandroksen ja Naxoksen lisäksi myös Pireaukseen ja tarkistin danae.gr sivuilta lautta-aikataulut.


Illalla kävin syömässä ja tapasin reissuni toisen suomalaisen. Juttelin tapani mukaan pöytäni ympärillä pyörivälle kissalle suomea ja yht´äkkiä viereisessä pöydässä ollut nainen vastasi minulle. Hän oli jo lopettanut illallisensa ja ehdimme jutella vain hetken. Nainen oli ollut Serifoksella jo useampana vuotena ja tykkäsi paikasta todella paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti