maanantai 26. syyskuuta 2011

Folegandros ja Naxos - kaunis ja rohkea!

(Kotona jälleen. Pahoittelen vielä bloggaukseni äkillistä lopettamista, mutta tekniikka tekee välillä oman mielensä mukaan. Tässä lyhyesti sanoin ja kuvin loppulomani kulku ja kommellukset: 5 päivää, kolmessa osassa.)


Osa 3/3, Tapahtumat 25. - 26.9


Sunnuntai 25.9.

Aamulla heräsin aikaisin virkeänä ja levänneenä. Sain jälleen mahdollisuuden ihailla parvekkeeltani kaunista auringonnousua.


Aamupäivän kulutin loikoiluun, aamupalan nauttimiseen rantatavernassa ja valokuvaamiseen kauniissa Karavostatosissa.



































































Klo 12.30 nousin jälleen laivaan ja nyt kyseessä oli uusi tuttavuus: NEL Linesin Aqua Spirit. Matka Naxokselle kesti reilut 2,5 tuntia ja alkumatkasta meno oli aika keinuvaa. Kyllä huomaa syksyn jo saapuvan.



























Naxoksen satamassa kävi kuhina. Löysin hotellintarjoajien seasta Pension Ocean View`n edustajan joka oli siellä odottamassa minua. Hotelli sijaitsee Naxoksen kaupungin laidalla, rauhallisella alueella noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta.

Huone oli tilava ja erittäin mukava. Parveke oli melkein huoneen kokoinen ja sieltä avautui hieno maisema merelle ja kaupungin yli.




Hinta yhdeltä yöltä oli 20 euroa ja se sisälsi lisäksi buffetaamiaisen (paistettuja ja keitettyjä munia, pekonia, nakkeja, leipää, leikkeleitä, jugurtteja, muroja, mehua, kahvia, hedelmiä jne). Hinta-laatusuhde oli siis enemmän kuin hyvä.

Saatuani huoneen kello lähenteli jo neljää ja päivä oli jo pitkällä. Lähdin Naxoksen kaupungin keskustaan katsomaan oliko elämä siellä entisellä mallillaan. Suuntasin kulkuni kahvila Sciroccoon. Siellä kohtasin ystäväni Athenan ja muun tutun henkilökunnan. En ollut kertonut Athenalle tulostani etukäteen joten äkillinen saapumiseni oli hauska yllätys. Olemme Athenan kanssa pitäneet yhteyttä näiden vuosien aikana, mutta minut yllätti se että kaikki muutkin työntekijät kahvilassa muistivat minut. Tuntui hyvältä jälleen saada iloinen ja kotoisa vastaanotto.

Söin Athenan suosituksesta pienen mezekokoelman kreikkalaisia herkkuja lounaaksi ja vaihdoimme kuulumisia sen minkä Athena töiltään ehti. Parin tunnin jälkeen Athena pääsi siestalleen ja saatteli minut satamakadulle josta minä jatkoin vesiostosten kautta hotellilleni ja Athena kotiinsa syömään ja lepäämään. Sovimme, että näemme vielä illalla uudelleen.



Illalla kävin syömässä tavernassa joka oli tehnyt minuun suuren vaikutuksen ensimmäisellä reissullani. Tilasin kalalautasen ja se olikin hyvä valinta. Isolla lautasella - oikeastaan tarjottimella - oli salaatin ja tsatsikin lisäksi friteerattuja pieniä kaloja, grillattuja sardiineja, jotain isompaa kalaa grillattuna, jättikatkarapuja, friteerattua mustekalaa jne. Herkkua!



Illallisen jälkeen menin vielä Sciroccoon istumaan iltaa. Kovin myöhään en kuitenkaan jaksanut iltaa jatkaa, sillä aamulla olisi aikainen herätys laivan lähtiessä jo klo 9.30.



Maanantai 26.9.

Aamulla heräsin herätyskelloon... olisin voinut nukkua pidempäänkin. Nopeasti kävin suihkussa ja laitoin kamat kasaan. Kello 8.30 laskeuduin ison laukkuni kanssa alas aamupalalle. Hotellin tarjoama aamiainen tosiaan oli yllättävän runsas ja antoi hyvät eväät edessä olevalle 5,5 tunnin merimatkalle kohti Ateenaa. Syötyäni hotellin isäntä nosti laukkuni autoonsa ja kyyditsi minut satamaan.

Haikeissa tunnemissa jälleen Blue Star Paroksen takakannella katselin loittonevaa Naxoksen kaupunkia ja saarta.


Laiva pysähtyi ennen Pireausta vielä Paroksella ja tuli viimeistään silloin melkeinpä täyteen.

Aivan aikataulussaan klo 15.00 Blue Star Paros saapui Pireaukseen ja minun reissussani jälleen ympyrä sulkeutui. Mukavaa oli taas vaihteeksi olla Pireauksen satamassa päivänvalossa ja suunnistaminen vanhalle tutulle hotellille kävi helposti, iltapäivän ruuhkasta huolimatta.

Iltapäivällä hoidin vielä viimeisiä tuliaisostoksia (Frappejauhetta pääasiassa), kiertelin Pireauksessa ja kävin syömässä. Kävin myös tarkistamassa mistä bussi X96 lentokentälle lähtee. Tarkoituksenani oli lähteä seuraavana yönä klo 4.00 lähtevällä bussilla. Jo Naxoksella hotellin isäntä oli sanonut että julkinen liikenne suunnittelee lakkoa ko. ajalle ja vähän alkoi jännittää mitenköhän käy. Maanantai-iltana Pireaus Dream hotellissa sanottiin, että mahdollinen lakko alkaisi vasta tiistaina aamulla, ei vielä yöllä. Ja jos bussit olisivatkin lakossa, taksit eivät. Piti siis kuitenkin varautua siihen, että jos bussi ei kulje, on otettava taksi.

Menin ajoissa nukkumaan klo 2.30 kohdalle asettamaani aikaista herätystä silmällä pitäen. Lopussa alkoi olla tämä reissu ja edessä olisi vain pitkä, pitkä matkapäivä kohti kotisuomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti